Nyheter

Nyheter

Nyheter

UF-centret stöder sysselsättningsområden i kompetensutveckling

18.09.2024

Tulevat työllisyysalueet ovat päässeet hyödyntämään KEHA-keskuksen koulutustarjontaa jo tämän vuoden helmikuusta, jolloin saataville tulivat webinaarit, hakukoulutukset ja tapahtumat. Huhtikuussa myös KEHA-keskuksen verkko-oppimisympäristö avautui työllisyysalueiden henkilöstön käyttöön. Oppimisympäristön tarjonta täydentyy syys-lokakuussa jopa 13 verkkokoulutuksella.

KEHA-keskuksen koulutustarjonta on maksutonta ja valtakunnallista. Sekä nykyisten että tulevien työvoimaviranomaisten edustajat löytävät tarjonnan Tuutti-palvelusta.

Työvoima- ja kotoutumispalvelujen osaamisen kehittämisessä työllisyysalueet saavat tukea KEHA-keskukselta sen valtakunnallisen, maksuttoman ja pedagogisesti laadukkaan koulutustarjonnan avulla. Tarjonta tukee sekä uusiin työtehtäviin perehtymistä että osaamisen vahvistamista ja päivittämistä.

Osaamisen kehittämisen tuki rakentuu yhteistyössä ja verkostoissa

- Haluamme yhteistyössä työllisyysalueiden kesken varmistaa, että osaamisen kehittämisen tukea järjestetään tehokkaasti ja vaikuttavasti niin KEHA-keskuksen toimesta kuin työllisyysalueiden sisällä. Koulutustarjonnan yhteiskehittäminen on tärkeää, jotta koulutukset vastaavat todellisiin tarpeisiin. Tähän yhteistyöhön olemme perustaneet valtakunnallisen osaamisverkoston, jossa on jo jäseniä yhtä lukuun ottamatta kaikilta työllisyysalueilta, kertoo osaamisen kehittäminen ja tuki -ryhmää vetävä Olli Päärnilä KEHA-keskuksesta.

Osaamisverkoston lisäksi KEHA-keskuksen asiantuntijat verkostoituvat aktiivisesti työvoima- ja kotoutumispalveluissa työskentelevien kanssa, jotta osaamistarpeita kuullaan mahdollisimman kattavasti.

Koulutussuunnittelun taustalla pedagogiikka

Koulutustarjonnan pedagogisen laadukkuuden varmistaa KEHA-keskuksen asiantuntijoiden pedagoginen pätevyys. Oppimista tuetaan erilaisilla toteutusmuodoilla ja materiaaleilla. Verkkokoulutusten sisällöt pilkotaan osiin, mikä mahdollistaa opiskelun omassa tahdissa, omien aikataulujen mukaisesti. Oppimisessa kannustetaan vuorovaikutteisuuteen, vertaisoppimiseen ja oppimisen syventämiseen paikallisella tasolla.

Lisätietoa osaamisen kehittämisen tuesta sekä koulutus- ja tapahtumatarjonnasta löytyy valtakunnallisesta Tuutti-palvelusta.

Kunnat tulevat nyt Tuutti-palveluun

Tuutti-palvelu aukesi ensimmäisille käyttäjille 8.8.2024. Tuolloin Tuutti-palvelun käyttöoikeudet myönnettiin kerralla yli 7 000 työllisyyden kuntakokeilujen ja TE-toimistojen työntekijälle.

Ensimmäiset kuntataustaiset käyttäjät pääsivät Tuutti-palveluun sisälle 19.8.2024 ja syyskuun puoliväliin mennessä Tuutti-palvelussa oli noin 1 100 kuntakäyttäjää yli 80 kunnasta.

Jokaisen kunnan tulee lähettää KEHA-keskukseen lista niistä henkilöistä, joille halutaan pääsy Tuuttiin. Listojen lähettämistä ei kannata jättää vuoden loppuun, sillä silloin käyttövaltuushallinnassa joudutaan keskittymään nykyisten TE-toimistojen ja työllisyyden kuntakokeilujen työntekijöiden luvittamiseen uusien organisaatioidensa tunnuksilla.

Tuutti-palvelu on vielä keskeneräinen erityisesti vuoden 2025 lakien mukaiseksi rakennettavan tietokirjaston osalta. Valmista tulee vuodenvaihteeseen mennessä.

Lisätietoja
osaamisen kehittämisen tuki: Olli Päärnilä, ryhmäpäällikkö, KEHA-keskus, olli.paarnila@ely-keskus.fi
Tuutti-palvelu: tuuttilinja@ely-keskus.fi